Hyppää sisältöön

Nuori taiteilija – Jemina Siltala

Kirjoitukset, Media, Valoa! -lehti, Valokuvat

Teksti ja kuvat: Jemina Siltala

Kuka?

Nuori taiteilija Jemina Siltala on 28-vuotias Tampereella asuva graafisen suunnittelun opiskelija, joka kantaa taiteilijanimeä Isabetsi. Tutustu hänen töihinsä Instagramissa @isabetsi tai hänen kotisivuillaan www.jeminasiltala.com

Kusassa hymyilevä ihminen, jolla on päässään musta pipo

Mitä taide merkitsee minulle?

Uuden etsimistä.

Taiteeni perustuu järjestelmäkameralla tai nykyisin yhä enemmän puhelimen kameralla ottamiini kuviin, joita yhdistelen ja muokkaan eri kuvankäsittelyohjelmilla. Kun otan kuvan ja alanmuokkaamaan sitä, minusta on äärimmäisen kiehtovaa seurata,mitä sille tapahtuu. Lopputulosta ei ole tarkoitus suunnitella, ja juuri se tekee siitä niin mielenkiintoista. Se on kuin pääsisi kurkkaamaan johonkin toiseen maailmaan, jonka olemassaolosta ei ollut mitään hajua.


Inspiroidun luonnosta ja kaupungista, niiden valoista, arkkitehtuurista ja ihmisistä. Oikeastaan mistä vain. Olen kulkenut
kamera kädessä 13-vuotiaasta asti. Vaikka en suunnittele teoksiani, niissä on kuitenkin aina jokin toisiinsa yhdistävä tekijä. Näissä kyseisissä teoksissa voi huomata ”nauhaa”, joka on syntynyt pitkällä valotusajalla leikkimisestä. Sitä taiteen tekeminen minulle parhaillaan on – leikkimistä.

Välillä versioita kertyy yhdestä työstä jopa kymmeniä ennenkuin löytyy omaan silmään oikea. Tavoitteeni on saada ihmiset pysähtymään ja ihmettelemään. Töitäni voi katsoa miten päin tahansa ja löytää uusia näkökulmia.

Keltaisella taustalla valkoinen teksti: Multiversumi

Kuva hymyilevästä ihmisestä vihreällä taustalla
Teksti ja kuvat: Jemina Siltala

Viimeisimmät Valoa! -lehden artikkelit