Hyppää sisältöön

Ammattilaisille

Sosped-säätiön Mieletöntä valoa on maksutonta ja vapaaehtoista mediaharrastustoimintaa. Vuonna 2014 aluksi hankkeena aloittanut Mieletöntä valoa on STEA:n (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) rahoittamaa toimintaa. Toimintaan on jatkuva haku.

KENELLE?

Toiminta on suunnattu 18-35-vuotiaille, joilla on haastava elämäntilanne. Mitään diagnoosia ei kysellä, oma kokemus haasteesta riittää. Aiempaa kokemusta median tekemisestä tai omia välineitä ei tarvitse. Osallistujalla on hyvä olla jonkun verran oma-aloitteisuutta sekä toimintakykyä, jotta hän pääsee kiinni tekemiseen.

MITEN MUKAAN?

Hakija voi täyttää esitietolomakkeen täällä. Sen jälkeen Valon työntekijä ottaa yhteyttä mahdollisimman pian ja sovitaan pieni alkuhaastattelu. Vaihtoehtoisesti hakija voi lähettää sähköpostia työntekijä Jounille (jouni.tamminen@sosped.fi) tai Saijalle (saija.salonen@sosped.fi). Olet myös lämpimästi tervetullut tutustumiskäynnille yksin, työporukalla tai nuoren kanssa!

MITÄ?

Osallistuja räätälöi osallistumisensa oman kiinnostuksensa ja jaksamisen mukaan. Viikoittain kokoontuvien tiimien kokoukset kestävät kaksi tuntia, nuori voi osallistua yhteen tai useampaan niistä. Tiimeissä suunnitellaan tuotantoja, varsinaiset tuotannot tehdään erikseen yhdessä sovittuina aikoina. Toiminta on täysin vapaaehtoista, joten siitä voi jäädä pois, kun siltä tuntuu. Maksimissaan toiminnassa voi olla mukana kaksi vuotta. (Tiimien esittely täällä.)

Mieletöntä valoa tähtää osallistujien osallisuuden, toimijuuden ja osaamisen kokemusten vahvistamiseen sekä työelämätaitojen kohentamiseen. Keskitymme ihmisten ”terveeseen”, toiminnalliseen osaan ja pyrimme vahvistamaan sitä. Fokus on tekemisessä.

MISSÄ?

Toimintaan voi osallistua joko paikan päällä Mielettömän valon toimituksessa tai etänä Teams-yhteydellä. Esteettömät tilat sijaitsevat osoitteessa Hämeentie 13 A (3. krs.). Esteetön sisäänkäynti on sisäpihan puolelta.

Näytteitä ohjelmistamme ja lisätietoa: mieletontavaloa.fi

Toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.