Hyppää sisältöön

Taidekalenteri 2020

Media, Some

Taidekalenteri 2020, Emma Lehtovuori

Piirretyssä kuvassa nainen katsoo kohti kuvan katsojaa
Emma Lehtovuori,
Piirros: Sonja From

Emma Lehtovuori, 31, on tehnyt taidetta jo nuoresta saakka, enimmäkseen omaksi ilokseen. Hän kertoo, että taide saa hänet flow-tilaan ja sekä taiteen tekeminen että sen katseleminen on rentouttavaa ja mielenkiintoista. 

”On erityisen hienoa päästä luomaan taidetta, sillä joka kerta kun otan pensselit esiin, niin mielen sopukoistani purkautuu uusia inspiraation lähteitä! Samalla maalaaminen rentouttaa mieltä.”

Emman intohimona on maalata abstraktia taidetta isoille canvas-pohjille erilaisia sekatekniikkoja hyödyntäen.

Seuraa Taidekalenteria! Jokaiselle päivälle on luvassa uusi teos.
FB tili: https://www.facebook.com/emma.amanda.7
IG tili: https://www.instagram.com/emma20xx

24. LUUKKU

Sekatekniikalla toteutetussa teoksessa on monenlaisia abstrakteja muotoja sekä pinkkiin, liilaan ja turkoosiin taittuva värimaailma.
Muistipeli, 2013
Sekatekniikkatyö, kehystetty, 80 x 65 cm

Muistipeli teos kuvastaa miten ihmisen aivot miettivät kokoajan erilaisia asioita ja kuinka muistilaput olisivat tarpeen monessa tilanteessa. Punainen lanka löytyy monesti vasta kun tajuaa mikä on pelin kokonaiskuva.

23. LUUKKU

Abstraktissa akryylimaalauksessa sininen henki muodostuu vihreälle pohjalle.
Henki, 2020
Akryylityö canvas-pohjalle, 30 x 40 cm

Kodin Henki on viisas ja kiltti. Se kertoo milloin, on tärkeää olla rauhassa kotosalla ja milloin tulisi olla hieman aktiivisempi. Se tuntee talon värähdykset ja tietää miltä kodissa tuntuu.

22. LUUKKU

Mustavalkoiset koivunrungot ja metsässä kirmaava kauris. Maisema on kuin auringonlaskun värjäämää.
Taikametsä, 2017
Sekatekniikka paperille, kehystetty, 100 x 70 cm

Taikametsässä on hilpeä tunnelma – puut hihittävät kun ne kylpevät auringon säteissä. Kauris aistii että ilmassa on taikaa ja pysähtyy katsomaan taakseen: onko tämä totta vai pelkkää unta vain?

21. LUUKKU

Vesivärimaalauksessa mustavalkoisten koivunrunkojen takaa hohkaa keltaisen ja sinisenharmaan sävyinen valo.
Valo ja koivut, 2019
Vesivärityö, 48 x 36 cm

Vihdoinkin näemme ihmeellisen valoilmiön – auringon – sen kalpea keltaiset säteet täyttävät sydämemme lämmöllä. Kuin ihmeen kaupalla, se valaisee koivikossa pimenevän illan.

20. LUUKKU

Akryylimaalauksen punaiset sävyt tekevät teoksen pinnasta elävän.
Kupari, 2020
Akryylityö, 48 x 36 cm

Nyt on aika Kuparin – se on odottanut jo pitkään pääsevänsä näytille. Teoksen upeat sävyt tekevät siitä voimallisen ja näyttää kuin se olisi liikkeessä koko ajan.

19.LUUKKU

Akryylimaalaus kuvaa kuun kaupunkia vihertävän sinistä ja kalpeana hehkuvaa.
Kuun kaupunki, 2014
Akryylityö canvas-pohjalle, 90 x 66 cm

Kuun kaupungissa on kauniita rakennuksia ja erittäin hyvä ilmapiiri. Siellä valo ja pimeys kävelevät käsikädessä, kaikessa tasapainossa. Kaikki on hyvin juuri nyt.

18.LUUKKU

keltaisella pohjalla vihreä kasvi tai portaikko, jolla seisoo hahmoja
Carpe diem, 2014
Sekatekniikka canvas-pohjalle ,
30 x 90   cm      

Aika näyttää rullaavan eteenpäin normaalisti, mutta ihmiset kulkevat kohti talven pimeintä aikaa kiireessä. Haluan elää tässä hetkessä ja kiivetä lineaarista järjestelmää ylöspäin omalla tahdillani.

17. LUUKKU

Abstraktissa akryylimaalauksessa valkoisia ja mustia viivoja muodostaa siniselle pohjalle antennia muistuttavan rakennelman.
Antennit, 2014
Akryylityö canvas-pohjalle, 30 x 80 cm

Otan yhteyden. Selvitän sen, että miten voisin viestittää, että maailma on harmoniassa ja että jokaisella on mahdollisuus olla osa tätä yhteistä näkymätöntä tukiverkkoa.

16. LUUKKU

Akryylimaalauksessa lämpimistä sävyistä muodostuu pienemmistä raidoista rytmikkäitä sarjoja, jotka kulkevat koko kuvan läpi. Kerroksia, sarjoja ja muotoja on monenlaisia.
Kommunikoi!, 2012
Akryylityö paperille, kehystetty, 73 x 54 cm

Tämä teos resonoi puheensorinaa ja kehottaa kommuninoimaan – sillä kommunikointi ja viestintä ovat tärkeeitä jokaiselle meistä. Puhelinsoitto sisarukselle tai viesti ystävälle on välittämistä.

15. LUUKKU

Abstrakteja mustikoita, joissa elävä pinta. Kasvavat pelkistetystä taustasta.
Satoa, 2016
Sekatekniikka canvas-pohjalle, 60 x 60 cm

Maa tarjoaa mustikansinistä satoa. Joskus nämä marjat ovat olleet ihan pikkuruisia, mutta ovatkin kasvaneet kooltaan jättimäisiksi syksyn aikana – tämä Sato on runsas ja vitamiinipitoinen.

14. LUUKKU

Vesivärityö vedenalaisesta maailmasta, jossa kasvitkin kasvavat ylösalaisin.
Kasvusto, 2020
Vesivärityö, 29 x 42 cm

Veden alle ulottuu toisenlainen maailma – vedenalainen maailma, jossa kasvitkin kasvavat ylösalaisin! Liejuisissa kohdissa on vaikea nähdä eteenpäin selkeästi, siksi Kasvusto tarjoaakin erityisen suojaisan piilopaikan aarteenetsijöille.

13. LUUKKU

Koivuja, 2019
Vesivärityö, 48 x 36 cm

Kylmä tuuli riepottelee koivikkoa, mutta nämä neljä pitkää koivua pysyvät tiukasti paikoillaan, juurillaan. Ne eivät anna periksi tuulen voimille, vesikuuroille tai jäähileille! Koivut ovat kauniita, mutta ne ovat myöskin hyvin vahvoja.

12. LUUKKU

Öljyvärimaalauksessa värit loimuavat kuin revontulet.
Revontuli, 2018
Öljyvärityö canvas-pohjalle, 90 x 65 cm

Nämä viehättävät värisävyt muistuttavat revontulia. Ne antavat valon ja varjojen tanssia yhteistä loitsutanssiaan valaisten samalla koko lumisen tundran. Kuuntelethan niiden viestiä.

11. LUUKKU

Vihreään maalaukseen kätkeytyy shamaanin, tietäjän katse (silmä).
Shamaani, 2014 
Sekatekniikka canvas-pohjalle, 55 x 46 cm

Viidakon vihreät kasvit verhoavat siellä kulkevan shamaanin, tietäjän. Hän etsii vastauksia yksin ja kertoo muille vasta myöhemmin mitä on nähnyt matkoillaan. Hän on edelläkävijä ja siksi myös aikaansa edellä.

10. LUUKKU

Abstraktissa vesivärimaalauksessa seostuvat värit ja muodot.
Seos, 2020
Vesivärityö, 29 x 42 cm

Kuin mikäkin keksijä – minä yhdistelen värejä, muotoja ja rajoja. Kuin taiteilija – tulkittavaksi jää mitä värejä, minkälaisia muotoja ja millaisia rajoja minun taide saa katsojassa, Sinussa, aikaan.

9. LUUKKU

Valko-mustia koivujen runkoja vasten oranssia taustaa kehystetyssä vesivärimaalauksessa.
Juuret, 2017
Vesivärityö, kehystetty, 42 x 32 cm

Juuret ovat minulle tärkeä teema. Ne herättävät minussa kaipuuta eksyä luonnon helmaan yhä uudelleen ja löytää sieltä oma itseni – sen ihmisen kuka oikeasti olen.

8. LUUKKU

Abstraktissa akryylimaalauksessa peltomaisema näyttää tilkkutäkiltä. Horisontissa yhdistyy keltainen ja sininen.
Pelto, 2018
Akryylityö, 48 x 36 cm

Kuin tilkkutäkki – tämä pelto peittelee minun uneen. Levollisin mielin voin nukahtaa ja vaipua unen salaiseen maailmaan ilman pelkoja. Herätäthän minut kun aurinko taas nousee…

7. LUUKKU

Kohti keltaiseksi värjättyä horisonttia katsoo Merenolento, jonka pyrstö on kultainen ja hiukset siniset.
Merenolento, 2014
Akryylityö canvas-pohjalle, 55 x 46 cm

Ken katsoo kohti keltaiseksi värjättyä horisonttia ja hymyilee hiljaa? Hänellä on kultainen pyrstö ja siniset hiukset – hänet Merenolennoksi nimettiin jo satoja vuosia sitten.

6. LUUKKU

Abstrakti maalaus kuvastaa merestä nousevia mastoja.
Mastot, 2020
Sekatekniikka canvas-pohjalle, 50 x 40 cm

Merestä nousee mastoja – purjeisiin tarttuu ilmaa. Alukset liikkuvat aaltojen harjalla valtavalla vauhdilla. Ja meressä on voimaa.

5. LUUKKU

Sinertävällä kirjavalla pohjalla lämpimön sävyiset abstraktit siivet.
Siivet, 2020 
Akryylityö canvas-pohjalle, 24 x 30 cm

Kuin unessa, olen painovoimaton. Siivet nostavat minut ylös maasta. Ne kantavat minut hiljaa kohti kotia. Untuvaisten siipien suojassa on juuri sopivan rauhallista ja sopivan hiljaista.

4. LUUKKU

Muste- ja sekatekniikalla toteutettu maalaus, jossa kasvi kohoaa korkealle.
Mustekasvi, 2020
Mustetyö, 18 x 24 cm

Tämä Mustekasvi kurottaa kokonaisuutensa kohti taivasta. Oksat ulottuvat sen jokaiselle puolelle ja musta kukinto näyttää mustalta aukolta. Silti se kasvaa ja kukoistaa. Musteen maailma ei ole vain pelkkää mustaa ja valkoista sillä siinä on myös säväys punertavaa.

3. LUUKKU

Lankojen värjäyksen tunnelmaa abstraktissa maalauksessa.
Lankaa, 2014
Sekatekniikka canvas-pohjalle, 46 x 55 cm

Muistot langasvärjäyskurssilta täyttävät mieleni lämmöllä. Käpykeitot ja luonnonmateriaalit tuoksuvat raikkaassa ilmassa. Minkä värisiä lankoja tästä värjäyksestä syntyy

2. LUUKKU

Valkoiset koivunrungot kuparilta hehkuvaa taustaa vasten. maalaus.
Kuparikoivikko, 2019 
Akryylityö, 63 x 44 cm

Koivikko on ollut inspiraationi lähde jo pitkään. Tässä hieman kuparin sävyisessä koivumetsässä on rauhallinen tunnelma. Illan hämärä alkaa laskeutua ja metsikkö hämärtyy. Silti ilmassa on juuri tarpeeksi valoa.

1. LUUKKU

Spirituaalinen vesivärimaalaus, jossa rummun kuviointi kohtaa vesivärimaalauksellisuuden.
Rumpumatka, 2020
Vesivärityö, 48 x 36 cm

Ihmiset ovat kautta aikojen kokoontuneet yhteen musiikin ja tanssin parissa. Minulle Rumpumatka merkitsee iloa, valoa ja yhteenkuulumista. On ilo saada kokoontua ja olla ihmisten ympäröimänä. Vaikkakin näinä kovina aikoina emme pysty kokoontumaan samalla tavalla kuin ennen, koen että olemme silti yhdessä. Piiri luo turvaa.