Hyppää sisältöön

Unelmakartta toteutui elämässä

Kirjoitukset, Media, Valoa! -lehti

Teksti: Lumi
Kuva: Eetu

Unelmakartta toteutui elämässä

Lumi-tytöllä oli pieniä ja suuria unelmia. 10-vuotiaana hän pysähtyi miettimään, millaisen elämän hän haluaisi tulevaisuudessa – rajoitteistaan huolimatta. Lumi oli saanut tehtäväkseen piirtää unelmakartan ja luoda siihen omat unelmansa. Hän oli toivonut sitä, ja eräs nainen auttoi häntä. Hän keskusteli naisen kanssa, millainen hänen tulevaisuutensa tulisi olemaan. Nainen piirsi unelmakarttaan Lumin unelmia: omakotitalon, ison koiran ja maatilan. Näiden lisäksi nainen kirjoitti ”neljä lasta” ja ”poikakaveri”, koska tyttö sanoi haluavansa ison perheen ja kävelevän pojan kumppanikseen. Lumi tiesi, että perheen perustaminen ei olisi yksinkertaista. Tyttö otti unelmakarttansa talteen ja laittoi sen kotonaan laatikkoon. Vuosien päästä 18-vuotias Lumi katsoi uudestaan unelmakarttaa ja nauroi pienen tytön unelmille. Lumin unelmat eivät olleet vielä toteutuneet.

Unelma toteutui

Lumi tunsi, että kukaan ei haluaisi häntä vammaisuuden takia eikä hän koskaan voisi saada itselleen kävelevää poikaystävää. Silti hän halusi uskoa, että toive vielä joskus toteutuu. Tyttö tapasikin pian kavereittensa avulla pojan, Eetun. He ystävystyivät ja huomasivat viihtyvänsä toistensa seurassa. Lumi ei tiennyt yhtään, millaista on seurustella kävelevän ihmisen kanssa. Eetulla ei ollut fyysistä vammaa, mikä taas Lumilla on. Eetu ajatteli samoin Lumista: hän ei ollut aiemmin seurustellut tytön kanssa, joka käyttää apuvälinettä. Aika opettaa. Lumi rakastui Eetun huomavaisuuteen, ihanuuteen ja kiltteyteen. Eetu rakastui Lumin positiivisuuteen, omituisuuteen ja hauskuuteen.

Piirretyt tyttö ja poika katselevat toisiaan sydämen läpi. Tytöllä on kävelyn apuväline.

Onnelliset hetket

Lumille vammaisuus tulee mieleen päivittäin. Rakkauden vuoksi Eetu onnistuu saamaan Lumin unohtamaan vammansa. Kukaan muu ei onnistunut siinä kuin Eetu. Taitaapa olla kyse suuresta rakkaudesta. Kahden seurusteluvuoden jälkeen he muuttivat yhteen. Lumi käyttää apuvälinettä liikkumisessa, mutta Eetulla ei ole apuvälineitä. Kulkiessaan kodin ulkopuolella he toisinaan huomaavat, että jotkut ihmiset voivat luulla Eetua Lumin avustajaksi. Vammaisen ja kävelevän ihmisen parissuhde on vieläkin tabu. Kaikesta huolimatta pariskunta yrittää olla välittämättä muiden ihmisten mielipiteistä. Jos he jäävät miettimään asiaa, se satuttaa, varsinkin Lumia.

Eetu ja Lumi ovat oppineet toisiltaan paljon ihmisinä. Nyt he haluavat kierrellä ensin maailmaa, ennen kuin he ottavat kolmannen askeleen elämässään. Kohta Lumille ja Eetulle tulee viisivuotispäivä.