Hyppää sisältöön

Kyläradio 2024

Kyläradio, Media, Podcast, Radio

Kyläradio on Mielettömän valon toteuttama suora radio-ohjelma Maailma kylässä -festivaaleilta 25.-26.5.2024. Rakennamme festivaalialueelle Kyläradion studion omaan telttaan, josta lähetys raikaa niin striimipalveluun kuin Lähiradion taajuudelle 100,3MHz. Tule kuulolle tai nähdään paikan päällä festareilla!

LIVE LAUANTAI 25.5. klo 12–17

  • 12:10 Festarin alkutunnelmat järjestäjän näkökulmasta, vieraana Johanna Suokas
  • 13:40 Miksi EU:n pitäisi kiinnostaa nuoria? vieraana Veera Heinonen
  • 14:40 Urheilua, musiikkia ja ihmisoikeuksia vieraana Tommy Lindgren
  • 15:40 Haastattelussa She Spins -kollektiivi – naisten välistä musiikkiyhteistyötä
  • 16:00 – 17:00 She Spins -dj-keikka

Kuuntele Kyläradion lauantain lähetystä osoitteessa: https://livestream.com/accounts/10509659/kylaradio-2024-lauantai

LIVE SUNNUNTAI 26.5.2024 klo 12–17

  • 12:10 Rohkeasti eettisen kaupan puolesta, vieraana Emma Mikkilä Eetti ry.
  • 12:40 Mikä on Mielenterveys kuuluu kaikille! -mielenosoitus? vieraana Verso Vuorenmaa
  • 13:30 EU – mitä välii? vieraana Merja Kyllönen
  • 14:40 Suomalainen päihdepolitiikka – “tarttis tehrä jotain” vieraana Timo Pasanen
  • 15:40 Kokemusasiantuntijat mielenterveyspalveluita kehittämässä vieraana Hannimari Pihkanen

Kuuntele Kyläradion sunnuntain ohjelmaa osoitteessa: https://livestream.com/accounts/10509659/kylaradio-2024-sunnuntai


LAUANTAI 25.5.2024 KLO 12–17

12:10 Festarin alkutunnelmat järjestäjän näkökulmasta

Henkilökuva: Johanna Suokas

Johanna Suokas on Maailma kylässä -festivaalin tuotantoassistentti. Hänen kanssaan jutellaan muun muassa siitä, miltä festarit tänä vuonna tuntuvat, miksi festareilta saa vain kasvisruokaa, miltä näyttää Suvilahden tulevaisuus järjestämispaikkana ja mitä tärppejä ohjelmasta Suokas poimii.

Toimittajina Samuli Matilainen ja Nia Wikström


13:40 Miksi EU:n pitäisi kiinnostaa nuoria?

Henkilökuva: Veera Heinonen

Nuorten EU-vaali-innokkuus ei ole lainkaan huippuunsa viritettyä. Sitran Demokratia ja osallisuus -teeman johtaja Veera Heinonen vastaa Mielettömän valon toimittajalle Akseli Haatajalle, miksi nuorten kannattaisi olla kiinnostuneita EU-politiikasta ja äänestää EU-vaaleissa? Entä jos ei tunne EU:ta, niin miten ihmeessä voisi valita itselleen sopivimman ehdokkaan? Lisäksi haastattelussa pohditaan, miten nuoret kuuluvat eurovaaleissa ja Euroopan parlamentissa.


14:40 Urheilua, musiikkia ja ihmisoikeuksia

Henkilökuva: anonyymi

Tommy Lindgren on todellinen ihmisoikeuksien, musiikin ja urheilun moniottelija. Maailma kylässä -festivaaleilla Lindgren esiintyy Don Johnson Big Band -yhtyeensä solistina Musiikkilavalla lauantaina 25.5. klo 13:15). Don Johnson Big Bandin lisäksi Lindgren tunnetaan monivuotisesta työstään ihmisoikeuksien hyväksi muun muassa Amnestyssa. Tällä hetkellä Lindgren on Ihmisoikeusliiton ”Älä riko urheilua” -kampanjan kampanja-asiantuntija. Hänen kenties näkyvin julkinen roolinsa on ollut television viihteellisissä urheiluohjelmissa kuten Villi kortti ja Penkinlämmittäjät. Tästä kaikesta Lindgrenin kanssa on turisemassa Kyläradion toimittaja Joakim Ståhlstedt


15:40 HAASTATTELU She Spins -kollektiivi – naisten välistä musiikkiyhteistyötä

Ryhmäkuva: She Spins -kollektiivi

She Spins, Drum and bass -skenen naisten kollektiivin jäseniä tulee Nia Wikströmin haastatteluun, jonka jälkeen he soittavat setin.


16:00 – 17:00
She Spins -dj-keikka

SUNNUNTAI 26.5.2024 KLO 12–17

12:10 Rohkeasti eettisen kaupan puolesta

Henkilökuva: Emma Mikkilä

Eetti ry eli Eettisen kaupan puolesta on yhdistys, joka edistää ihmisoikeuksien ja ympäristön kannalta kestävää yritystoimintaa ja kuluttamista esimerkiksi kampanjoimalla ja rohkaisemalla nuoria yhteiskunnaliseen vaikuttamiseen. Eetti keskittyy erityisesti vaate- ja elektroniikkateollisuuden vastuullisuuteen. Kulttuuripaja K-35:n toimittaja Sami Nyberg haastattelee yhdistyksen toiminnanjohtaja Emma Mikkilää tuotantoon ja tuotantoketjuihin liittyvistä ihmisoikeus- ja vastuullisuuskysymyksistä. Miten meistä itse kukin itse voi vaikuttaa positiivisesti näihin asioihin?


12:40 Mikä on Mielenterveys kuuluu kaikille! -mielenosoitus?

Henkilökuva: anonyymi

Mielenterveys kuuluu kaikille -mielenosoitus on rauhanomainen ja päihteetön koko perheen tapahtuma ja mielenilmaus, jossa vaaditaan investointeja ja toimia mielenterveyskriisin ratkaisemiseksi. Mielenosoitus järjestetään 3.6. Kyläradiossa aiheesta lisää on kertomassa Verso Vuorenmaa, Mielenterveys kuuluu kaikille! -yhteisön ohjelma- ja yhteisyökoordinaattori. Toimittajina Tilda ja Samuli.


13:30 EU – mitä välii?

Henkilökuva: Merja Kyllönen

Parin viikon päästä Suomessa järjestetään EU-vaalit, joissa valitaan maamme edustajat Euroopan parlamenttiin. Moni on vieraantunut politiikasta ja varsinkin politiikasta Euroopan tasolla. Euroopan parlamentissa kuitenkin päätetään monista niin Eurooppaa kuin Suomeakin koskevista isoista asioista ja siksi jokaisen olisi hyvä olla hereillä ja käyttää ääntään vaaleissa. Entinen meppi ja kansanedustaja Merja Kyllönen on vaaleissa ehdolla ja nyt toimittaja Merth Piispasen vieraana Kyläradiossa.


14:40 Suomalainen päihdepolitiikka – “tarttis tehrä jotain”

Henkilökuva: Timo Pasanen

Humaania päihdepolitiikkaa ry pitää ääntä paremman päihdetyön, paremman päihdepolitiikan ja käyttäjien oikeuksien puolesta. Yhdistyksen puheenjohtaja Timo Pasasen mukaan Suomi on päihdepolitiikassa kansainvälisesti verrattuna yhä takapajula, mutta viimeisen viiden vuoden aikana myös eteenpäin on menty.  Toimittajana Mielettömän valon Leon Nyberg. Taustatoimitus: Kulttuuripaja Kuplan Martta Pitkänen.


15:40 Kokemusasiantuntijat mielenterveyspalveluita kehittämässä

Henkilökuva: Hannimari Pihkanen

Maailma kylässä -festivaalien teemana on tänä vuonna ”Rohkeus muuttaa maailmaa”. Miten tämä voi näkyä Helsingin kaupungin kokoisessa organisaatiossa? Miten psykiatristen palveluiden käyttäjä tulisi paremmin palveluissa kuulluksi? Tällaisia isoja kysymyksiä pohditaan Helsingin kaupungin johtavan toimintaterapeutin Hannimari Pihkasen kanssa. Häntä haastattelee Mielettömän valon toimittaja Eero Isopahkala. Haastattelussa Hannimari kuvaa, miten kokemusasiantuntijat ja vertaiset muuttavat aivan käytännön toimilla psykiatrista hoitokulttuuria.


KYLÄRADIOTIIMI

YHTEISTYÖSSÄ

Tutustu Kyläradio-tuotantoihin: