Hyppää sisältöön

Näin tehtiin: Yksikin huumekuolema on liikaa -videot

Media, Some, Video

Mielettömän valon väeltä kysyttiin, olisimmeko kiinnostuneita tekemään pienen yhteistuotannon Yksikin huumekuolema on liikaa -kampanjan videoiksi. Osallistujista Matti ilmoitti olevansa kiinnostunut ja hänen kanssaan käytiin läpi tehtävänantoa ja tuotantoa. Matti toteutti videosarjan tiiviissä yhteistyössä yhteistyöverkostoa edustaneen Tukikohta ry:n Mia-Marisan ja Mielettömän valon tuottajan Saijan kanssa.

TUTUSTU kampanjavideoihin:
Facebookissa ”vanhemman suru” https://fb.watch/90SocKkYr3/
Facebookissa ”puolison suru” https://fb.watch/93iiMtrxY0/
Instagramissa ”vanhemman suru” https://www.instagram.com/tv/CVw33JSJ2RL/
Instagramissa ”puolison suru” https://www.instagram.com/p/CV2Bz9pNrMc/

Koko tuotanto alkoi kampanjan yhteistyöverkostossa syntyneistä ideoista. Heillä oli ajatus videoiden sisällöistä: luetut kokemustarinat olivat heidän keräämiään ja näyttelijät tulivat verkoston kautta. He myös järjestivät Ehyt ry:n studiotilan kuvauspäivää varten. Tämän lisäksi Tukikohdan väki nauhoitti itse ääniklipit, sillä ääninäyttelijöiden ja Valon tuotannon aikataulujen yhteensovittamisessa oli pieniä haasteita.

Studiossa kuvaaja videokuvaa vanhempaa naishenkilöä
Kuvaaja Matti ja videonäyttelijä Anne

Mielettömän valon päässä ideoitiin, miten kuvaukset toteutettaan ja minkälaisia kuvia kuvataan. Varsinaisena kuvauspäivänä oli selkeät sävelet ja kuvaukset saatiin valmiiksi jopa suunniteltua ripeämmässä aikataulussa, vaikka tila ja käytettävissä olevat valot olivat kuvaajalle uusia. Kuviin haettiin pehmeyttä ja jälkituotannossa harmaa tausta sävytettiin siniseksi. Jälkityössä valittiin sopivimmat äänet ja kuvat, jonka jälkeen ne yhdistettiin. Lisäksi ääniraidat siistittiin ja äänentasot tasattiin. Videokuvat värimääriteltiin, klipit tekstitettiin ja loppuun lisättiin yhteistyökumppanien logot. Ennen lopullista julkaisua videot tarkastettiin ja muutama kohta vielä korjattiin. Tämän jälkeen jokaisesta videosta otettiin exportit suomen- ja ruotsinkielisinä tekstiversioina. Lopulliset videot julkaistiin kampanjana Instagramissa ja muissa sosiaalisen median kanavissa.

Tutustu Vaiettu menetys -sivustoon ja Tukikohta ry:n nettisivuihin
sekä Tukikohta ry:n somekanaviin: Facebookissa ja Instagramissa

Kampanjan toimijat: Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, Ehyt ry, Stop Huumeille ry, A-klinikkasäätiö, KRAN, Irti Huumeista ry, Tukikohta ry, Myllyhoitoyhdistys ja Sininauhaliitto

Mustalla pohjalla toimijoiden logoja valkoisella

Videot – tätäkin on Mieletöntä valoa!