Hyppää sisältöön

Idän pikajunan arvoitus – Yleisössä H

Valon kavereiden jutut, Yleisössä H

Teksti: H
Kuvat: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Mieletöntä valoa haluaa tarjota kumppaneilleenkin alustan saada tuotoksiaan esille. ”Yleisössä H” -juttusarja kuuluu tähän kategoriaan.

Keltainen lohikäärme ja H-kirjain

Yleisössä H on juttusarja, jossa H kertoo yleisökokemuksistaan. H kokee teatterin sopivana irtiottona arjesta. Teatterikärpänen puraisi häntä jo yläasteella, kiitos äidinkielen opettajan. Teatterin ilmaisu on selkeää ja siksi H viihtyy yleisössä paremmin kuin kotonaan, mutta ei kuitenkaan pidä unohtaa, että hän rakastaa myös musiikkia ja elokuvia kuten myös huvipuistoja ja eläimiä. 

Tutustu Idän pikajunan arvoitus näytelmään Tampereen teatterin verkkosivuilla

Mystisesti valaistu mies katsoo kohti suoraan

Idän Pikajunan Arvoitus

Tampereen Teatterin esittämä ”Idän Pikajuna” perustuu Agatha Christien kirjaan. Valitettavasti Ville Majamaa saattaa olla liian nuori Hercule Poirotille. Ainakaan hän ei vaikuta sellaiselta, jollaiseksi olemme tottuneet näkemään. Lisäksi, verrattuna kirjaan, näytelmässä jäävät henkilöhahmojen motiivit murhaan melko ohuiksi. 

Kerrankin olin tyytyväinen siihen, että käytettiin oikeita lavasteita eikä pelkästään projisoitavaa kangasta. Lavasteet heiluivat ja huojuivat, mikä oli junan tapauksessa erittäin positiivista. En tiedä, onko tämä näytelmän ansiota vai kirjan, mutta loppuratkaisu oli silti yllättävä. Joitain maskeerausratkaisuja en ymmärtänyt, kuten esimerkiksi sen, miksi yksi esiintyjistä oli meikattu voimakkaammin kuin muut. Hän ei kuitenkaan henkilöhahmona oikeastaan eronnut muista. 

Yksinkertaisesti sanottuna muutaman tunnin esitykseen oli ahdettu liikaa asioita. En oikein tiedä, mitä sanoisin. Voisin jopa sanoa, että näyttelijät yrittivät parhaansa, mutta esitys jäi lukiolaisten äidinkielen tunnin tasolle, jos lavasteita ei oteta lukuun. 

Mies junalavasteissa katsoo eteensä