Hyppää sisältöön

Juhlat – Yleisössä H

Valon kavereiden jutut, Yleisössä H

Teksti: H
Kuvat: Cata Portin, Mitro Härkönen, Kansallisteatteri
Logo: Minea Kärki
Verkkotuottaja: Janina Porkka

Mieletöntä valoa haluaa tarjota kumppaneilleenkin alustan saada tuotoksiaan esille. ”Yleisössä H” -juttusarja kuuluu tähän kategoriaan. 

Keltainen lohikäärme ja H-kirjain

”Yleisössä H” on juttusarja, jossa H kertoo yleisökokemuksistaan. H kokee teatterin sopivana irtiottona arjesta. Teatterikärpänen puraisi häntä jo yläasteella, kiitos äidinkielen opettajan. Teatterin ilmaisu on selkeää, ja siksi H viihtyy yleisössä paremmin kuin kotonaan, mutta ei kuitenkaan pidä unohtaa, että hän rakastaa myös musiikkia ja elokuvia kuten myös huvipuistoja ja eläimiä. 

Tutustu Juhlat -esitykseen Kansallisteatterin sivuilla

kaksi henkilöä valaistussa oviaukossa muutoin hämärässä tilassa

Juhlat – ja elämä siinä sivussa

Juhlat-esitys alkaa häistä, joissa eräs päänäyttelijöistä on morsian. Morsian tanssii alushameessa, jonka päällä on varsinaista hääpukua koossa pitävä häkkyrä. Tämä häkkyrä näyttää lähinnä Ostos-TV:n joltakin esineeltä. Morsian pyörii häkkyrässään ja musiikki kuulostaa kuolevan kissan rääkäisyiltä.  

Morsiamen äitiä esittää Leena Uotila. Hän kannattelee koko näytelmää, tosin Antti Pääkkösellä on muutama hauska oneliner. Leena Uotila muun muassa toteaa, että nuorena voi pukeutua patalappuun. En kyllä nyt ymmärtänyt, miten patalappuun voi pukeutua. Jopa Atrian vanha mainoslause ”Hyvä ruoka, parempi mieli” kuulostaa Leena Uotilan suussa hauskalta. Tosin olisin kaivannut, että hän olisi käyttänyt matalampaa puheääntä, niin kuin Muumien kertojaäänenä ollessaan. 

Seuraavaksi tarina jatkuu vappuna. Vappukohtauksessa on paljon Tinder-vitsejä, sinänsä ihan osuvia. Mutta kun niitä alkaa olemaan vähän joka paikassa, niin henkilökohtaisesti ne alkavat tulla vähän yli. Minua häiritsi morsiamen isän kuolinkohtauksessa se, kun morsiamen isä nousi pystyyn ja alkoi puhua yleisölle. Ei pyörätuolissa istuva henkilö yhtäkkiä nouse pystyyn, ei edes kuollessaan. 

Suuri seurue ison juhlapöydän ääressä. Kuvassa Heikki Nousiainen, Leena Uotila, Emma Pälsynaho, Juhana Hurme, Timo Tuominen, Minka Kuustonen, Sari Puumalainen, Maria Kuusiluoma, Juha Varis ja Katariina Kaitue.
Kuvassa Heikki Nousiainen, Leena Uotila, Emma Pälsynaho, Juhana Hurme, Timo Tuominen, Minka Kuustonen, Sari Puumalainen, Maria Kuusiluoma, Juha Varis ja Katariina Kaitue.

Yleisössä H -juttusarja